images

Özel Güvenlik Kursu Fiyatları 2020

Silahlı ve silahsız güvenlik sertifikası fiyatları geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 50 oranında artmıştır. Silahsız özel güvenlik görevlisi olmak isteyenler kurs, sağlık raporu, sınav, belgeler, kart ve kimlik harç ücreti ödemelidirler. Silahlı güvenlik görevlileri ise bunlara ek olarak poligon ücreti ödemek zorundadırlar. Tüm bu saydıklarımızın fiyatlarına tek tek bakalım.
1.Kurs Ücretleri
Silahlı Özel Güvenlik Kurs Ücretleri
Her ilde kurs fiyatları değişmekle birlikte ortalama fiyatlar 750 TL – 1000 TL arasındadır. Büyük illerde fiyat daha da artmaktadır. Silahlı güvenlik kurslarında verilen temel eğitimler 120 saatten oluşur. Bu süre hiçbir şekilde azaltılamaz ya da artırılamaz. Silahlı güvenlik kursunda bir günde maksimum 8 saat ders alınabilir. Bu süreyi artırarak daha kısa zamanda kursu tamamlamak mümkün değildir. Her hafta günde 8 saat ve 1 gün tatil olacak şekilde eğitim verilir. Bu nedenle silahlı güvenlik kurslarındaki temel eğitim süresi 17 gündür. Yenileme silahlı eğitimi ise en az 8,5 gün sürmektedir. Ancak bu süreler minimum olup kurstan kursa farklılıklar olabilir.
Silahsız Özel Güvenlik Kurs Ücretleri
Silahsız güvenlik kurs fiyatları yine ilden ile değişmekle birlikte ortalama 550 TL – 750 TL arasındadır. Bulunduğunuz ildeki kurslara giderek ya da internetten telefonlarını bularak iletişime geçebilir, fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz.
Temel silahsız eğitim 100 saattir. Silahlı eğitimde olduğu gibi her gün en fazla 8 saat eğitim verilir ve kurs yaklaşık 13,5 günde tamamlanır. Yenileme silahsız eğitimi ise 7,5 gün kadardır. Silahsızdan silahlıya geçmek isteyenler poligon eğitimi olarak 3 gün daha kursa gitmelidirler.
2.Sağlık Raporu Ücreti
Silahlı güvenlik sağlık raporu ücreti
Sağlık raporu tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmalıdır. Adaylar heyet raporu çıkarmalıdırlar. Hastaneler arasında sağlık raporunun fiyatı değişebilir. Silahlı güvenlik için sağlık raporu fiyatı ortalama 200 TL civarındadır. Silahsız güvenlik sağlık raporu ücreti
Sağlık raporu fiyatı ilden ile ve hastaneden hastaneye değişir ancak ortalama fiyatlar 30 TL ile 60 TL arasındadır. Silahsız güvenlik sağlık raporunda Göz, Kulak – Burun – Boğaz (KBB), Nöroloji ve Psikiyatri bölümlerindeki her bir doktorun imzası olmalıdır.
Silahlı ve silahsız sağlık raporları 1 yıl boyunca geçerlidir.
3.Sınav Ücreti
Silahlı güvenlik sınavı ücreti
Silahlı güvenlik sınavı fiyatı 2019 yılında 80 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret Polis Akademisi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü’nün hesabına yatırılmalıdır. Adaylar ödemeyi yaptıktan sonra dekontun 2 suretini istemeli ve bunların bir tanesini kursa en az 40 gün önce teslim etmelidirler.
Silahsız güvenlik sınavı ücreti
Silahsız güvenlik sınavı fiyatı 2019 yılı için 55 TL’dir. Adaylar yukarıda bahsettiğimiz hesaba ödemeyi yapmalı ve alacakları dekontun bir suretini kurslarına 40 gün önceden vermelidirler.
4.Sertifikası Belge Ücreti
Silahlı ve silahsız güvenlik belge ücreti: Dilekçe ya da form yazdırma gibi işlemler için bazı masraflar çıkabilir. Bazı illerde belgeleri kurs düzenlemektedir. Ancak her ilde ve her kursta yapılan uygulamalar değişik olabilir. Ortalama belge ücreti 15 TL ile 20 TL arasındadır.
5.Kimlik Kartı Ücreti
Silahlı ve silahsız güvenlik kimlik kartı ücreti 2019 yılı için 30 TL’dir. Geçtiğimiz yıl bu ücret 25 TL idi. Adaylar bu ücreti kendilerine en yakın Halkbank şubesine giderek gişeden yatırabilirler. Kart ücreti internetten ya da ATM’lerden yatırılamamaktadır.
6.Kimlik Harç Ücreti
Kimlik harcının fiyatı her ilde ve her kursta aynıdır. Silahlı ve silahsız kimlik harç ücreti 2019 yılında 737 TL olarak belirlenmiştir. Kimlik harcını sınava girip başarılı olan adaylar öder. Sınava girmeden kimlik harcı yatırılamaz. Adaylar sağlık raporu ve diğer evrakları hazırladıktan sonra bulundukları yerdeki vergi dairelerine giderek kimlik harcını yatırabilirler.
7.Poligon Ücreti
Silahlı özel güvenlik olmak isteyenler yukarıda saydığımız ücretlere ek olarak poligon ücreti de öderler. Bunun için gittikleri kursta 15 metrelik bir uzaklıktan 25 mermi ile atış yaparlar. Adayın başarılı olabilmesi için attığı 25 merminin en az 15 tanesinin hedefe ulaşmış olması gerekir. Poligon ücretleri her kursta farklı olmakla birlikte ortalama 75 TL’dir. Ancak bazı kurslarda poligon ücreti kurs ücretine dahil edilmektedir. Bunu kursa kayıt olurken mutlaka sorunuz. Özetleyecek olursak silahlı ve silahsız güvenlik sertifikası almak isteyen adaylar;
1.Kurs ücreti
2.Sağlık raporu
3.Sınav ücreti
4.Belge ücreti
5.Kart bedeli
6.Kimlik harcı
7.Poligon ücreti
Olacak şekilde ödeme yaparlar.