Hizmet içi atış eğitimi , 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna istinaden “silahlı özel güvenlik” olarak görev yapan personellerin her yıl en az 25 adet fişek ile yapılması zorunlu olan bir atış eğitimidir.
Hizmet içi atış eğitiminin amacı fiilen görev yapan silahlı özel güvenlik personellerinin silah kullanma becerisini arttırmak ve görev yaptığı esnada oluşabilecek aksaklıkları gidermek amacıyla yaptırılır. Hizmet içi eğitim atışı iki aşamadan oluşur. Bu aşamalar teorik ve pratik olmak üzere atış gerçekleştirilir.
Tuğcan Özel Güvenlik Eğitimi olarak firmamız 5188 sayılı yasa ve yönetmeliğe uygun bir şekilde hizmet içi atış eğitimi gerçekleştirmeye uyumlu ve faaliyet izin belgeli bir kurumdur. Her yıl yapılması zorunlu olan bu eğitimde görev yapan atış uzmanlarımız Emniyet kadrosundan seçilmiş ve profesyonel atış eğitimcileridir.
Hizmet içi atış eğitimi poligon ortamında en az 25 fişek kullanarak gerçekleşeceği ve kurumunuzun kullandığı silah çeşitliliğine göre şekillenmektedir. 7.65 mm, kısa 9mm ve uzun 9mm olmak üzere dilerseniz kurumunuzun demirbaşına kayıtlı silahlar ile dilerseniz kurumumuzun silahları ile yaptırılabilmektedir.
Tuğcan Özel Güvenlik Eğitimi olarak hizmet içi eğitim atışı sonrasında sizlere Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü kaşe ve imzalı resmi belgelerde teslim edilmektedir. Bu belgeler arasında atışlarda kullanılan fişek sarf belgesi, atış yapan personel isim listesi ve atışta isabet sayıları, emniyete verilen üst yazılardan oluşur.
Hizmet içi eğitim atışı, fiilen silahlı özel güvenlik görevlisi olarak çalışan kişilerden oluşur.
Hizmet içi eğitim atışları faaliyet izin belgesi olan bir özel güvenlik eğitim firması tarafından yaptırılabilir.
Hizmet içi atış esnasında mutlaka ambulans ve sağlık görevlileri bulundurulması gerekir.
Atış eğitimini yaptıracak uzman atış eğiticilerinin “atış eğitimcisi sertifikası” olması şarttır.
Hizmet içi eğitim atışları açık veya kapalı poligonlarda organize edilebilir.
Hizmet içi atış eğitimi en az 15 gün önceden emniyete bildirileceği, poligonların doluluk oranları göz önüne alınarak yılın son aylarına planlanmaları önemle rica olunur.
Silahsız özel güvenlik yenileme eğitimi toplam 50 saatlik derslerden oluşur.
Silahlı özel güvenlik kimlik kartım var. Ancak özel güvenlik olarak çalışmıyorum. Hizmet içi eğitim atışı yapmam gerekir mi?
Hayır gerekmez. Çünkü bu atışı yapabilmeniz için silahlı olarak bir kurum, kuruluş veya şirkette fiilen çalışmanız gerekmektedir.
Hizmet içi atışlarının sorumluluğu özel güvenlikte midir? Yoksa çalıştığım firma sorumluluğunda mıdır?
Hizmet içi atışlarının sorumluluğu tamamen çalıştığınız kurumun sorumluluğundadır. Taşeron firma ile çalışıyorsanız, firma ile yapılan sözleşme içerisinde yıllık atışların kim tarafından yaptırılacağı bir madde yazılmıştır.
Hizmet içi atışları kimler yaptırabilir?
Hizmet içi atışları Emniyet ve Faaliyet izin belgesi bulunan özel güvenlik eğitim kurumları yaptırabilir.
Hizmet içi atışları yaptırılmaz ise firma ceza yer mi?
Evet vardır.
Hizmet içi atışlarda kaç fişek sarf edilmesi gerekir?
Hizmet içi atışlarda fiilen çalışan silahlı özel güvenlik personeli başına 25 adet mermi sarf edilir. 25 mermiden aşağıya olmamak üzere daha fazla da istekte bulunulabilir.